TXTWEB maakt complete websites en webshops.
Met een eigen gezicht. Omdat elk bedrijf anders is.

Wij maken websites voor ondernemers en instellingen die zich op een opvallende wijze willen presenteren
…en dat voor een prettige prijs.

We ontwerpen en bouwen websites, schrijven teksten, maken foto's en eventueel een bedrijfsfilmpje of een logo.

Waarom TXTWEB

TXTWEB tekst en webdesign is een combinatie van twee disciplines: tekst en webdesign.

Tekst

Zonder goede content (tekst, afbeeldingen) zal een website nooit een goed resultaat in de zoekmachines geven. In de tekst moeten zoekwoorden worden verwerkt. Bij voorkeur slechts een zoekwoord per pagina. Daar gaan we dan op optimaliseren. Met de juiste metagegevens, trefwoorddichtheid, tussenkopjes, headers en opsommingen. Dit gaat bij ons natuurlijk niet ten koste van de leesbaarheid van de tekst.

Webdesign

Het design van de website zorgt voor de uitstraling. Kijken bezoekers graag nog even verder rond? Laat u een positieve indruk achter van uw bedrijf? Webdesign is meer dan een template kiezen en deze vullen. Uw bedrijf verdient maatwerk in webdesign.
Wij bouwen responsive websites. Daarbij werken we niet met standaardsjablonen. Elk bedrijf is anders en verdient een uniek ontwerp. Vormgeving en sfeer zijn belangrijke uitgangspunten bij onze ontwerpen. Kijk in ons portfolio naar de diversiteit van ons webdesign.

 • tekst
  Harm Jan Geugies,
  tekst, vormgeving, fotografie
 • webdesign
  Janet Barlagen,
  technische realisatie
 • Webteksten

  Webteksten schrijven is een vak apart. Webteksten moeten toegankelijk, makkelijk leesbaar en pakkend zijn. Een webpagina wordt vaak niet gelezen maar ‘gescanned’. Daarom werken we, bij langere stukken tekst, met tekstblokjes en tussenkoppen (headings). We zorgen er met behulp van de opmaak voor, dat de tekst prettig leesbaar blijft.

 • SEO

  Tussenkoppen verhogen niet alleen de leesbaarheid van de tekst, maar verbeteren ook de vindbaarheid van de pagina voor zoekmachines. Dit laatste geldt ook voor het gebruik van zoekwoorden in de tekst. De content (inhoud) van de website wordt door zoekmachines gebruikt voor de indexering.
  Natuurlijk moet voorop staan dat de tekst prettig leesbaar is!

 • CMS

  Onze websites worden altijd geleverd met een content management systeem. Wij ontwikkelen onze websites in WordPress. Dit is Open Source software.
  Dat betekent dat er vrije toegang is tot de broncode. Dus zit u niet aan ons vast, mocht u eventueel willen verhuizen naar een ander webdesignbureau…

Kosten…

U betaalt eenmalig voor het ontwerpen en bouwen van de website. Dus geen abonnementskosten.

Folders, brochures, advertorials, persberichten

Naast het schrijven van webteksten, draaien wij onze hand natuurlijk niet om voor het schrijven van een puntig persbericht, een wervende foldertekst of een informatieve advertorial of brochure.
Wij verzorgen ook opmaak en druk.